Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/580-2200

BOT CARP HUNTER SPOD 3,75M 5LBS

Az etetés pontosságán nagyon sok múlik, így van ez a bojlis módszer esetén is!


Az 5 librás bot 200 gramm körüli dobósúlya méltán árulkodik óriási terhelhetőségéről.
Hatalmas kéttalpas gyűrűi és szivacsos markolata és orsótartójának mérete erőt, tekintélyt sugároz.

Ezzel a bottal a kezdő horgászok is bátran próbálkozhatnak a hosszú és pontos dobások elsajátításában, merjük állítani, ezzel a bottal végzetes hibát nem lehet elkövetni.

A 3,75 méter hosszú bot háromrészes kialakítása könnyű szállítást tesz lehetővé.

Használjuk bátran spombbal, rakétával az adott dobósúly határon belül. Parittyázásra is tökéletesen alkalmas.
Főzsinórnak válasszunk egy monofil 0,30-as vastagságút, 0,35-ös fonott dobóelőkével. A dobóelőkéből tegyünk fel legalább 20 métert, hogy elkerüljük a dobás közbeni szakadásokat a kötésünknél.


Ha azonban úgy döntenénk, hogy a kapitális ragadozókat vesszük célba, bátran tegyünk fel fonott zsinórt végig, mellyel méltó ellenfelei lehetünk a nagy méretű harcsáknak és a gigantikus krokodilpofájú csukáknak is.


A C akciós botoknál mind a dobások, mind a fárasztás során a bot legalább 2/3-ad része dolgozik, ezáltal a használat során fellépő erőket hatékonyan osztja szét. A fellépő terhelés egyenletes elnyelésének köszönhetően a halak kirohanásait hatékonyan tompítja, úgymond kipumpálja a halat, így minimalizálja a horog kiszakadásának lehetőségét - tökéletes a nagytestű halak fárasztásához.
A hagyományos kompozit technológiával készült botok karaktere lágy, lassabban keményedik fel, ugyanakkor kimondottan jól terhelhető. Az anyag jellegéből adódóan a kompozit botok kevésbé sérülékenyek, ellenállóbbak a külső hatásokkal, ütődésekkel, koccanásokkal szemben, mint a hasonló kaliberű karbon társaik.
A távdobást támogató bojlis botokra jellemzően, a távoli célok eléréséhez megfelelő nyomatékot biztosító, a szokásosnál hosszabb nyéllel szerelték. A precízen meghatározott hossz a hatékony dobást és a fárasztást is segíti. A bot végén kialakított duplon markolat stabil fogást biztosít és megkönnyíti a rod pod-on való elhelyezést is. Előre döntött rod pod-nál sem engedi kicsúszni a botot a gumivillából.
A botra a leggyakrabban alkalmazott csavaros orsótartó került. A több évtizede használt típus népszerűsége az egyszerűségben és a megbízható felépítésben rejlik. Az orsó rögzítésére két darab, az orsótalp befogadására képes, műanyagbetétes pofa szolgál, melyek közül az egyik egy nagyméretű anyával szorítható meg.
A úgynevezett SIC (szilícium-karbid) gyűrűk eleinte kizárólag a felsőkategóriás botok sajátjai voltak. Mára a technológia fejlődésével széles körben alkalmazzák. Kimagasló kopásállóságának és viszonylag kis súlyának köszönhetően a botgyártók egyik kedvelt gyűrűtípusává vált.
12 690 Ft
A vásárlás után járó pontok: 254 Ft
Adatok
Hossz:
3,75 m
Dobósúly:
5,00 lbs
Tagok száma:
3
Anyag:
kompozit
Gyűrű típus:
SIC
Nyélborítás:
duplon
Gyűrű:
6
Gyártó:
ENERGOTEAM
Cikkszám:
12565-375
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek