Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/580-2200

CARP EXPERT NEO LONG CAST 3,60m 3,5LBS 3RÉSZES BOT
CARP EXPERT NEO LONG CAST 3,60m 3,5LBS 3RÉSZES BOT
22 050 Ft

CARP EXPERT NEO LONG CAST 3,60m 3,5LBS 3RÉSZES BOT

Carp Expert Neo Long Cast 3,5 lbs

A CXP Neo széria legújabb tagja az LC, magyarul távdobó 3,5 librás horgászbot.

A mai modern pontyhorgászat kulcsfontosságú tényezője a meghorgászni kívánt távolság. A távoli etetésekhez a Spod botok rugalmasságot nyújtanak, de ezek merevsége, a halak fárasztásához nem alkalmas, gyors leakadáshoz vezetnek. Ezen problémára nyújtanak kedvező megoldást, a Neo LC botok.

A távdobás nem egyszerű, kellő tapasztalat kell a megfelelő kivitelezéséhez, az akár 120-150 méteres távok elérése miatt. A dobótechnika mellett kulcsfontosságú tényező a felszerelés. A CE Neo széria LC igazi gerinces IM10-es karbon távdobó botjai megfelelő alkalmatosságok lesznek e téren. 3,5 librás változatok, 100-110 gramm körüli végszerelekekkel, könnyedén elérhetjük a 100 méter feletti távokat. Az orsótartó távolsága a nyél végétől 60 cm, ami kellő fogást biztosít a nagy dobásokhoz. Az alsó keverő 50 mm-es, melyben könnyedén fut a zsinór, plusz a gyűrűbetétek anyaga SIC.

A kívánt távolság elérésehez már csak egy megfelelő méretű, nagy dobbal rendelkező orsóra van szükség. Zsinórválasztásban az ajánlott méret 0.25-ös, ez alá csak akadómentes terepen érdemes menni. Fonott dobóelőke, vagy a népszerű vékonyodó Shock Leader használata ajánlott.

3 részes változat, mely könnyed szállíthatóságot tesz lehetővé. Az illesztések minőségiek, mely miatt egyenrangú 2 részes társaival.

Külön érdekessége a botnak az a csúszásmentes alsó markolat, ami kiváló fogást és hosszú dobásokat biztosít.

Tökéletes választás kezdőknek is, mivel kedvező árfekvéssel rendelkezik, de a tapasztalt horgászok tudják igazán kihasználni a botban rejlő igazi lehetőségeket.



A távoli gödrökbe, tartásokba vetett remény, azok partról történő meghorgászásának igénye a kezdetektől fogva jelen van a horgászok körében. Az IM10-es karbon anyag rugalmas jellegénél fogva parittyaként röpíti a csalit az áhított célig. A megakasztott hal sikeres fárasztásáról a terhelés hatására felkeményedő, ellenálló bot gondoskodik.
A bojlis botokra jellemző egyszerű, a hatékonyságot szolgáló nyél. A precízen meghatározott hossz és a gyártás során alkalmazott, biztos, kényelmes fogást garantáló duplon anyag maximálisan kiszolgálja a horgászat során jelentkező igényeket.
A botra a leggyakrabban alkalmazott csavaros orsótartó került. A több évtizede használt típus népszerűsége az egyszerűségben és a megbízható felépítésben rejlik. Az orsó rögzítésére két darab, az orsótalp befogadására képes, műanyagbetétes pofa szolgál, melyek közül az egyik egy nagyméretű anyával szorítható meg.
Mára egyre nagyobb igény mutatkozik a távdobó felszerelések iránt. Egy ilyen botnak minden elemével a távdobást kell szolgálnia. A minél kisebb számban alkalmazott, megnövelt átmérőjű gyűrűkön szinte ellenállás nélkül folyik keresztül a zsinór, ezáltal lehetővé teszi az eddig elérhetetlen távok megdobását.

22 050 Ft
A vásárlás után járó pontok: 441 Ft
Adatok
Cikkszám:
13389-362
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek