Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/580-2200

CARP HUNTER ALFA ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ SZETT 527 (1+2)
CARP HUNTER ALFA ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ SZETT 527 (1+2)
20 470 Ft

CARP HUNTER ALFA ELEKTROMOS KAPÁSJELZŐ SZETT 527 (1+2)

Az elektromos kapásjelzők egyre elterjedtebbek a horgászok körében. Ha nem szeretnénk folyamatosan a felszerelésünket és a kapásjelzőt figyelni, akkor nagy segítséget nyújtanak számunkra. Húzós kapásra és ejtős kapásra (swingerrel) egyaránt jeleznek. Biztonságban érezhetjük magunkat, hiszen tudjuk, időben fogunk értesülni a kapásról.


A Carp Hunter Alfa egy új generációs, rádiós vevőegységgel ellátott jelző szett. Hatótávolsága 200 méter, mely 50 méterrel több a rádiós kapásjelzők esetében általánosan jellemző 150 méternél, tehát messzebbre eltávolodhatunk a botjainktól, miközben a kapásról biztosan értesülünk.

Vevő egység jellemzői:

- Középső gombja a készülék KI/BE kapcsolását szolgálja. A hangerő ’V’ gombbal tudjuk halkabbra, vagy hangosabbra venni a vevőegységet. A hatodik szint aktiválja a rezgés funkciót. Ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a vízparton egy horgász, többek között a nyugalmat keresi. Ne zavarjunk meg más horgászokat, vagy a természetet azzal, hogy értelmetlenül hangosra állított jelzőkkel, vagy vevővel akarjuk mindenki tudtára adni, nekünk bizony kapásunk van.

- A ’T’ gombbal hangszínt tudunk állítani, ami a fülünknek kellemes, vagy éppen figyelemfelkeltő, esetleg megkülönböztetni más jelzőktől. A hangerő és hangszín beállítás tekintetében egyaránt 6 fokozatot tudunk beállítani.

Kapásjelző egység jellemzői:

- Szintén találhatunk rajta egy BE/KI kapcsoló gombot. Hangerő és hangszín állító gombokat, melyek megegyezően működnek a vevőn található gombokkal. A rezgő üzemmód helyett, azonban itt egy néma állásba kapcsolhatjuk jelzőinket.

- Ezen felül megjelenik egy harmadik gomb is, az ’S’, mint sensitivity, tehát érzékenység. Ez azt jelenti, hogy be tudjuk állítani, mekkora húzásra szólaljon meg a jelző. Érzékeny kapások esetében érdemes a legkisebb értékre venni. Azonban ha nagy a hullámzás, ami bezavarhat, állíthatunk az érzékenységen és nem esünk abba a csapdába, hogy fantom kapásokra kelljen a botjainkhoz szaladni.

- A jelzők menetei kompatibilisek bármilyen, a horgászatban használatos leszúróval, rodpoddal.

Elem szükséglet: A vevő és a jelző is egyaránt 9V-os elemmel működik.

Esőálló, így a legnagyobb esőben is kint hagyhatjuk jelzőinket.

2,5 mm-es jack dugó bemenet, melybe az elektromos swingerünket tudjuk behelyezni.

Vevő egység újraindítása:

Előfordulhat, hogy használat közben a vevő és a jelző közötti kapcsolatot a környéken lévő elektromos kapásjelzők, elektromos vezetékek megzavarják. Ekkor érdemes jelző szettünket újra hangolni. Ennek a menete a következő:

1. Ellenőrizze, hogy az elemek a vevő egységben és a jeladókban is működnek és megfelelően illeszkednek.

2. Kapcsolja ki a vevő egységet és az összes jeladót.

3. Kapcsolja be a vevő egységet.

4. Tartsa nyomva a Kódolás gombot hosszan (kb. 6 másodpercig) a vevő egység elemtartó részében, amit 3 egymás utáni sípoló hangjelzés fog követni, jelezve, hogy a vevő és a jeladók közötti kapcsolat (gyári beállítás) törlésre került.

5. Tartsa nyomva a kódolás gombot 1 másodpercig a vevőegység elemtartó részében. Egy rövid hangjelzés fogja jelezni, hogy a készülék kódolási állapotba lépett.

6. 10 másodpercen belül kapcsolja be az egyik jeladót. Egy rövid sípolást fog hallani a jeladó által, amit egy másik rövid sípolás fog jelezni a vevő által. Ez a jelzés jelenti, hogy a jeladó egység párosítása a vevővel sikeres volt.

7. Kérjük, ismételje meg az 5. és 6. lépést a többi jeladóval is
20 470 Ft
A vásárlás után járó pontok: 409 Ft
Adatok
Cikkszám:
78005-272
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek